Contacteer ons

Vakantiewoning Pype

+32 483 45 30 81
info@vakantiewoning-pype.be

Hünningen 155a
Büllingen
België

155 Hünningen
Büllingen, Région wallonne, 4760
Belgium

+32 483 45 30 81

Vakantiewoning voor 10 personen in de Oostkantons.

Reinhardstein, een sprookjes kasteel in de bossen

Blog

 

 

Reinhardstein, een sprookjes kasteel in de bossen

Sven Pype

Buiten de ongerepte natuur heeft de Belgische Eifel nog heel wat andere troeven. Eén daarvan is het kasteel Reinhardstein. Ooit een ruïne, maar in 1965 ontdekt professor Overloop deze schat. Hij besloot deze ruïne te reconstrueren en 18 maanden later is er opnieuw een schitterend bouwwerk zichtbaar. De professor hield een ontzettend grote kunstverzameling in het kasteel.Nu is het kasteel opengesteld voor het publiek en kan iedereen er een bezoek brengen. Om tot bij het kasteel te geraken moet je een klein stukje wandelen vanaf de parking tot aan het kasteel.

Kleine tip, als je aan het kasteel aankomt is het zeker de moeite om links of rechts de wandeling naar boven te nemen. Zo heb je een beter zicht op de omgeving en het kasteel. Het kasteel is enkel te bezoek onder begeleiding van een gids. Ook met slecht weer is dit kasteel zeker de moeite !