Contacteer ons

Vakantiewoning Pype

+32 483 45 30 81
info@vakantiewoning-pype.be

Hünningen 155a
Büllingen
België

155 Hünningen
Büllingen, Région wallonne, 4760
Belgium

+32 483 45 30 81

Vakantiewoning voor 10 personen in de Oostkantons.

Wilde narcissen in de Oostkantons

Blog

 

 

Wilde narcissen in de Oostkantons

Sven Pype

In de lente ontpopt zich telkens een mooi tafereel in de vallei van de” Holzwarche“, duizenden wilde narcissen ( narcissus pseudonarciccus)  komen te voorschijn. De bron van dit riviertje ontspringt nabij Losheimergraben en stroomt zo naar Enkelberger Mühle om verder in het stuwmeer van Bütgenbach uit te monden. Daarna krijgt het een bekendere naam  “Warche”.

Vanaf begin april is het dal voorzien van een gele waas van kleine paasbloemen. De lente kondigt zich aan en laat de natuur zich op zijn mooist bewonderen. De speciaal bewegwijzerde wandeling van 7 km begint bij de Enkelberger Mühle nabij Rocherath. Gidsen bieden op aanvraag, individualiseerde wandelingen aan met interessante weetjes en achtergrondinformatie.

Het narcissenfeest en de daarmee gepaarde begeleide wandelingen in Holzwacherdal is zeker de moeite voor een verblijf in de Oostkantons.

Net over de grens in de Duitse Eifel kan men op twee plaatsen genieten van dit mooie bloemenschouwspel : Nabij Monschau en Höfen in het Perlenbachtal en Fuhrtsbachtal en ook nabij Hellenthal-Hollerath in het Oleftal.

Let wel op:  Deze bloemen staan onder natuurbescherming en mogen niet geplukt of uitgetrokken worden.  Maar een natuurliefhebber zal zich hier niet aan bezondigen, en enkel genieten van de kleurenpracht.