Het meer van Bütgenbach

Bij vele gasten van Vakantiewoning-Pype staat tijdens hun verblijf, een wandeling rond het meer van Bütgenbach op het programma. Dit stuwmeer op de rivier de Warche is gelegen in Bütgenbach en heeft een oppervlakte van 120 hectare (of 1,2 km²).

De dam werd aangelegd van 1929 tot 1932 en ligt 23 meter boven de zeespiegel. De waterkrachtcentrale kan jaarlijks ongeveer 2,2 miljoen kWh aan energie leveren en wordt uitgebaat door Electrabel. Waterlopen en meren oefenen vaak een fascinerende aantrekking uit op een wandelaar. Deze wandeling combineert beide en leent zich voor elk seizoen en is dus zowel leuk voor heel de familie en als observatietocht voor de natuurspotter.

De weg die langs de oevers voert, toont u de natuur in al zijn pracht. Tijdens de zomer zullen stranden, die men her en der aantreft, u zin doen krijgen in een frisse duik… of in diverse watersporten.

Bewegwijzering: Gele rechthoek
Parkeergelegenheid: Parking in het centrum van Worriken & parking aan het oude spoorwegstation van Butgenbach

GPS-coördinaten: 50.425-6.218

Moeilijkheidsgraad: 10km een mooie wandeling, zonder noemenswaardige moeilijkheden en een hoogte verschil van 40 meter.

Aanbevolen:
Neem water en een picknick mee. Na de wandeling nodigen de restaurants, cafés en terrasjes van Bütgenbach u uit om van hun overheerlijke gebak en streekproducten te proeven. Aan de dam van Bütgenbach heb is er tevens een mogelijkheid om iets klein te eten en te drinken.

Je kan de wandeling plannen met de wandelkaart“A5 Rond om het meer van Bütgenbach 1/25.000” te verkrijgen bij de toeristische dienst in Bütgenbach of in bruikleen in onze infomap.

CONTACTADRESSEN:

Sport- und Freizeitzentrum Worriken
Worriken 9
4750 Bütgenbach
Tel.: +32(0)80 44 69 61
www.worriken.be

BÜTGENBACH “Haus des Gastes”
Klosterstraße 1
4750 BÜTGENBACH
Tel.: 080/864723
www.butgenbach.info

Een reactie achterlaten