De Dreibornerhoogvlakte

Op 15 min van onze vakantiewoning gaat het natuurpark Hoge Venen / Belgische Eifelover in het Duitse Nationalpark Eifel.  De weg leid ons naar Dreiborn en zijn hier niet ver van Vogelsang, gekend als voormalig legeroefenplaats. Men heeft dit uitgestrekt gebied teruggegeven aan de natuur. Er is afgesproken dat vanaf 2034 de mens voor 75% dit natuurgebied ongemoeid zal laten, zodat verdwenen vegetatie en fauna kan terug keren. Het is zeker interessant nu al eens een kijkje te gaan nemen en de eerste sporen van deze natuurlijke aanpassing gade te slaan. In de winter geeft het landschap zeker de weidsheid weer van dit gebied. De brem ( cytisus scoparius ) staat in mei en juni in bloei en houden schapen hier de wacht.

Als tip voor een leuke afwisselende wandeling, beginnen we onze tocht net aan de rand van het dorp Dreiborn. Er staat een parkeerbord met aanduiding naar de wandelingen netbij het binnen komen van Dreiborn, aan de linker kant van de rijweg. Wanneer we onze auto op de goed ingerichte parkeerplaats hebben achtergelaten, zijn aan het infobord en picknicktafel brochures voorhanden met informatie.We volgen de richting Hirschrottz’n 5km. Na een tijdje lopen en genieten van het landschap splits de weg rechts af naar Erkensruhrz’n 4,4 km. Het pad versmalt en daalt lichtjes af.

Het weidelandschap gaat over in een gemengd loof- naaldbos. Nu dalen we af naar het riviertje en plaatsje Erkensruhr . Tijd om een verfrissing te nemen en even halt te houden voor een picknick.Na de lunch keren we terug op ons pad en nemen richting Waldkapel. Wat we zijn afgedaald moeten we nu natuurlijk terug stijgen.  Erkensruhr ligt nu rechts van het wandelpad.

Steeds meer moeten we stijgen en het pad wordt smal en heeft soms een steile afgrond  ( oppassen met kleine kinderen )  Zo komen we weer op de hoogvlakte en vervolgen we onze weg terug richting Dreiborn.

Bij het infobord vertrekken er ook verschillende wandelingen die geschikt zijn voor senioren en gezinnen met kinderwagens.