Wildpark in Hellenthal

Het roofvogelstation Hellenthal, gelegen in het hart van de Eifel, is het oudste en grootste park van haar soort in Centraal-Europa. Van de dwerguil ter formaat van een vuist, tot de enorme Andescondor met een spanwijdte van drie meter, veel verschillende roofvogels en uilensoorten hebben hier hun thuis gevonden.

Meermaals per dag, 365 dagen per jaar (zomer: 11.00, 14.30, 16.00 uur / winter: 11.00 en 14.30 uur) vindt een vogeldemonstratie plaats, de beste manier om de bewonderenswaardige en majestueuze dieren van dichtbij en in hun vrije vlucht te ervaren.

Naast de roofvogels kan je in het park ook heel wat andere dieren terug vinden. Op een oppervlakte van meer dan 64 hectare in het beeldschone landschap van de Duitse Eifel krijgen deze wilde dieren en veesoorten een leefgebeid zoals ze dat kennen uit hun natuurlijke habitat. Men kan er edelherten, damherten, sikaherten, reeën, moeflons, wilde zwijnen en zelfs tarpan (wildepaarden) terugvinden. Natuurlijk kan ook het wapendier van het nationaal park Eifel, de wilde kat niet ontbreken tussen deze prachtige verzameling.

Voor het lichamelijk welzijn kan je terecht bij het restaurant “Zum Adler”, de cafetaria “Waldschänke” en de cafetaria “Zum Kondor”. Bovendien bevinden zich meerdere picknickplaatsen in het park, waar je bij mooi weer het familie-uitje kan afsluiten.

Contactgegevens:
Wildfreigehege 1
D – 53940 Hellenthal
Tel.: +49(0)2482 / 7240
Fax: +49(0)2482 / 7428
E-mail: info@greifvogelstation-hellenthal.de
Web: www.greifvogelstation-hellenthal.de