Kasteel Reinhardstein

Reinhardstein, een kasteel in de bossen

Buiten de ongerepte natuur heeft de Belgische Eifel nog heel wat andere troeven.
Eén daarvan is het kasteel Reinhardstein. Ooit een ruïne, maar in 1965 ontdekt professor Overloop deze schat. Hij besluit deze ruïne te reconstrueren en 18 maanden later is er opnieuw een schitterend bouwwerk zichtbaar. De professor hield een ontzettend grote kunstverzameling in het kasteel.
Nu is het kasteel opengesteld voor het publiek en kan iedereen er een bezoek brengen.
Om tot bij het kasteel te geraken moet je een klein stukje wandelen vanaf de parking tot aan het kasteel. Kleine tip, als je aan het kasteel aankomt is het zeker de moeite om links of rechts de wandeling naar boven te nemen. Zo heb je een beter zicht op de omgeving en het kasteel.
Het kasteel is enkel te bezoek onder begeleiding van een gids. Check dus zeker voor vertrek de uren op de website : www.reinhardstein.be

Ook met slecht weer is dit kasteel zeker de moeite !