Een bloementapijt van narcissen in de Oostkantons.

In de lente komen duizenden wilde narcissen ( narcissus pseudonarciccus) te voorschijn,
langs de bron van de Holzwarche. Die ontspringt nabij Losheimergraben en stroomt naar Enkelberger Mühle om verder in het stuwmeer van Bütgenbach uit te monden.

Vanaf begin april is het dal voorzien van een gele waas van kleine paasbloemen.
De speciaal bewegwijzerde wandeling van 7 km begint bij de Enkelberger Mühle nabij Rocherath. Op de website van Ostbelgien staat de datum van het “ Narzissenfest “ vermeld en kan men dan ook met gids de wandeling maken .

Net over de grens in de Duitse Eifel kan men ook van dit mooie bloemenschouwspel genieten, nabij Monschau en Höfen in het Perlenbachtal en Fuhrtsbachtal en ook nabij Hellenthal-Hollerath in het Oleftal.

Let wel op: Deze bloemen staan onder natuurbescherming en mogen niet geplukt of uitgetrokken worden. Maar een natuurliefhebber zal zich hier niet aan bezondigen, en enkel genieten van de kleurenpracht.