Monschau

Op 30 min rijden van onze vakantiewoning zijn we in het gezellige stadje Monschau.

Als we onze wagen hebben geparkeerd op de voorziene parkeerplaatsen, kan onze wandeling beginnen. We lopen langs de Ruhr en komen zo tot in het hart van Monschau de marktplaats.
Je zal de verschillende souvenirshops en restaurantjes wel zijn opgevallen, dat maakt een trip naar dit stadje aan de rand van de Eifel zo aantrekkelijk. Rond de stadskern zijn er ook verschillende mooie wandelingen te maken als je een stevige klim ziet zitten. Monschau heeft ook nog een werkende mosterdmolen die te bezichtigen is met degustatie shop en restaurant, waar men voortreffelijk kan eten. Tijdens de adventsperiode is Monschau volledig omgevormd in een gezellige kerstmarkt met vele kraampjes, eet en drank gelegenheden. De specialiteit buiten de mosterd, zijn de printen die hier het hele jaar te verkrijgen zijn. Printen zijn speciale kruidenkoeken die men hier met verschillende smaken kan kopen.