Schieferstollen Recht Leisteenmijn

Vanuit onze Vakantiewoning is het 25 km rijden naar Recht, hier vind u de ingang van de leisteenmijn “ Schieferstollen Recht.

Best neem je eerst contact met de receptie om je bezoek te plannen : www.schieferstollen-recht.be.

Alles is zeer goed voorbereid en goed toegankelijk ook met kleinen kinderen. Alvorens je afdaalt met een comfortabel trap naar de mijnschacht krijg je een voorstelling in het Nederlands over de geografie, ontstaan en exploitatie van de mijn in het verleden. Nu is de mijn buitengebruik en door vrijwilligers tot een toeristische attractie weer tot leven gebracht. Een gids vergezeld je op de ondergrondse wandeling en verteld op een leuke manier hoe men hier te werk is gegaan. Zeker de moeite mocht het weer niet meezitten voor een buiten activiteit.