Kronenburg pittoresk dorpje in de Eifel

Op 18 km van onze vakantiewoning ligt het gezellige dorpje Kronenburg.

Net onder de burchtruïne en boven het meer van Kronenburg kom je in het ommuurde oude vestingdorpje.

Het bijna onaangeroerde middeleeuwse aanzicht van Kronenburg heeft een bijna sprookjes achtige aantrekkingskracht. Alvorens met de auto naar het dorpje te rijden langs de bewegwijzering “ Ortskern Kronenburg “ kan je een mooie wandeling maken rond het Kronenburger meer. In de zomer is er een leuk strandje om te zwemmen en aan waterrecreatie te doen. Parkeerplaatsen zijn hier betalend. Wanneer je een trap met loopbrug over de rijweg heeft gevonden kan je ook te voet de klim maken tot in het oude Kronenburg.

Voor zij die dit niet zien zitten is er een slingerende weg tot net aan de dorpspoort. Onderweg zijn er verschillende parkeerplaatjes voorzien en kan men het laatste stukje dan te voet maken. In het dorpje kan men met trappen tot in de ruïne en genieten van een 360° uitzicht op het meer en de omgeving. In de zomermaanden zijn hier leuke terrasjes om te vertoeven.

In de winter tijdens de advent is Kronenburg omgetoverd in een unieke kerstmarkt en stellen verschillende inwoners hun huisjes en garages open voor de toeristen. Je kan hier mooi houtsnijwerk vinden en allerlei kerstspullen. Dan is er ook nog aan de innerlijke mens gedacht met gluhwein en ander lekkers.